Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Finland in de zomer

Finland zomerFinland in de zomer. Een zomer zonder einde bestaat ook in Finland niet, maar wel zijn er bijna eindeloze zomerdagen.

 

 


 
Middernachtzon in Finland

Vanaf half mei zijn de avonden erg lang en boven de poolcirkel wordt het dan ’s nachts al niet meer helemaal donker. Rond 21 juni is dan gedurende enkele weken in noord-Lapland de middernachtzon te zien. Laat in de avond wordt het dan wel wat schemerig, maar al gauw wordt het weer lichter. Door de vele uren zonneschijn koelt het ’s nachts ook nauwelijks af, waardoor de gemiddelde dagtemperatuur verrassend hoog ligt voor deze noordelijke ligging. Reizen naar de Middernachtzon in Finland vindt u in het programma van BBI-Travel.

Zomeractiviteiten in Finland

Tijdens een zomers weekend in de Finse steden, hoort u veel vreemde talen om u heen, maar slechts een enkeling spreekt Fins. Waar zijn de Finnen dan gebleven? Voor de Finnen is de zomer de tijd om veel buiten te zijn. Sommige bezoeken een van de vele muziekfestivals, met een keuze van jazz, blues, rock, opera en kamermuziek. Andere varen op de meren, gaan naar een van de stranden aan de westkust of vermaken zich rond hun zomerhuisjes (Fins: mökki's) met zwemmen, vissen en koken op de grill. Onvermijdelijk hoort de sauna er natuurlijk ook bij. Er zijn er maar liefst twee miljoen in Finland! Volg dit goede voorbeeld door een huisje te huren, liefst met een bootje of een paar fietsen en een sauna. Of ga wandelen in de natuur. Dan komt u de Finnen zeker tegen. Rondreizen met verblijf in mökki's worden aangeboden door BBI-Travel, een specialist in natuurreizen is SNP.

Festivals in Finland

Finland is een land van hard rock en heavy metal liefhebbers. In veel plaatsen worden evenementen georganiseerd met dit type muziek als thema. De top is het Tuska festival dat eind juni gedurende drie dagen in Helsinki plaats vindt. Buitenlandse acts en Fins talent op het gebied van heavy metal muziek treden er op. In augustus is er in Tampere het Blockfest hiphop festival. Erg populair zijn ook de rockfestivals, zoals Ruisrock in juni in Turku, Ilosaarirock in Joensuu en Provinssirock in Seinäjoki.

Evenementen in Finland

Naast de muziekfestivals zijn er een aantal evenementen die op buitenlanders op z’n minst opvallend overkomen en door veel Finnen als flauw, dom en onnozel worden gekenmerkt. In deze categorie vallen het wereldkampioenschap moddervoetbal in Hyrynsalmi, het wereldkampioenschap bessenplukken in Suomussalmi, met als absolute topper het wereldkampioenschap vrouwdragen in Sonkajärvi. Hierbij worden de vrijwillige slachtoffers over een 253,5m lange baan met hindernissen gedragen. Voor de Finnen hebben deze evenementen maar één echt doel: ze vormen een uitstekend excuus om een grote zomerse party aan te richten!

Reisgids Finland

Reisgids Finland