Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Beste reistijd

Beste reistijd Finland

Wat is de beste reistijd voor uw vakantie in Finland?

 

 

 

 

Zomer in Finland

De beste tijd om Finland te bezoeken is van mei tot september. Met het zomerweer kunt u genieten van de toeristische bezienswaardigheden, van alle activiteiten en natuurlijk van de eindeloze zomerdagen. De zomer is wel hoogseizoen en daar hangt een hoger prijskaartje aan. Als u voordeliger vakantie wilt vieren in Finland, dan kunt u een bezoek plannen in het voor- of het naseizoen. U kunt dan meedoen aan de festiviteiten rondom Walpurgisnacht, een carnavalachtige viering door de straten van Finland in de nacht van 30 april op 1 mei. Dit feest wordt vooral door studenten heel enthousiast gevierd. Op 21 augustus vindt het Night of the Arts Festival plaats in Helsinki. Dit is een nacht vol kunst, opera, circus en evenementen door de hele stad. Een avond om nooit te vergeten en als bezoeker bent u van harte welkom.

Voorjaar en Herfst in Finland

Deze seizoenen vormen de overgang naar de zomer en de winter. In mei schiet alles uit de grond en u kunt in de bossen en velden genieten van de wilde bloemen. De zomer eindigt in een uitbarsting van kleur in de bossen. Dit is de ‘Ruska’, het seizoen vol rood, geel en bruin van de bladerpracht. De Finnen gaan na de zomervakantie weer aan het werk, en de winter staat voor de deur. Voor de bezoeker is dit een prachtige tijd om Finland te bezoeken.

Winter in Finland

Van november tot maart trekken vele bezoekers naar Lapland, het Land van de Aurora Borealis, de majestueuze lichtshow van de natuur. U kunt het Noorderlicht gemiddeld 200 keer zien in Lapland en minder dan 20 keer in het zuiden des lands. In Noord-Finland is rond half elf ‘s avonds de meest geschikte tijd om het Noorderlicht te bewonderen. Er is weinig luchtvervuiling en vooral als de lucht helder is, kunt u het Noorderlicht overal in Lapland zien. De beste plaatsen in Finland om de Aurora Borealis te bewonderen zijn Rovaniemi, Utsjoki, Ivalo en Saariselka. U kunt de voorspellingen over het Noorderlicht volgen op:

De Magie van Aurora

Er doen een heleboel verhalen de rondte over het ontstaan van dit fenomeen van kleur en licht. Voor de oude Romeinen was Aurora de Godin van de Dageraad die elke ochtend de komst van de Zon aankondigde. De Finnen noemen dit verschijnsel ‘Revontulet’ en in de taal der Saami heet het ‘gouvssahasah’.

Reisgids Finland

Reisgids Finland