Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Wintersport Finland

Wintersport Finland

Wintersport in Finland is anders dan in de Alpen. Het seizoen valt later, de sneeuwzekerheid is groter, het is er lang niet zo druk en zelfs de kou is anders.

 

 

 

Wintersport in Finland is anders dan in de Alpen. Het seizoen valt later, de sneeuwzekerheid is groter, het is er lang niet zo druk en zelfs de kou is anders. Voor een nieuwe wintersportbeleving moet u dus in het Finse winterwonderland zijn!

Wintersport Finland

Hoewel heel Finland gedurende de wintermaanden bedekt is met sneeuw, bevinden de wintersportgebieden zich allemaal in het noordelijk gelegen Lapland. Vliegen is dan zonder meer de beste optie, want in een dag bent u al op de plaats van bestemming. Met de auto bent u ongetwijfeld veel meer tijd en geld kwijt. Het skiën kunt u in Fins Lapland ook goed combineren met bijzondere winteractiviteiten als sledetochten met huskies of rendieren. Ook het maken van een sneeuwscootersafari is hier mogelijk. De unieke en gratis toegift van een wintersportvakantie in Fins Lapland: het Noorderlicht! Zie onze speciale pagina’s Huskytocht Finland en Noorderlicht reizen.

Wintersport Finland TUI Arke Reizen

TUI Arke biedt twee reizen aan. De eerste is naar Sirkka in het grote skigebied Levi. U vindt hier tientallen pistes in de verschillende klassen en honderden kilometers aan langlaufloipes. Een aantal pistes zijn verlicht. De tweede bestemming is het skigebied Ylläs, dat over vergelijkbare faciliteiten beschikt. Na een vlucht van ongeveer drie uur wordt u opgewacht op het vliegveld van Kittilä, vanwaar het slechts 15km is naar Levi en 35km naar Ylläs.
Meer info: www.tui.nl

Wintersport Finland BBI-Travel

De bestemmingen van BBI-Travel in Finland zijn Levi, Ylläs en het 250km boven de poolcirkel gelegen Saariselkä, de oudste wintersportplaats in Finland. Bij de Finnen is vooral het gebied rond Saariselkä geliefd, vanwege het uitgebreide loipenetwerk, de indrukwekkende natuur en het gezellige uitgaansleven.
Meer info: www.bbi-travel.nl

Wintersport Finland Reisxperts

Reisxperts biedt een uitgebreid programma aan wintervakanties in Finland aan. Behalve skiën komen daarin alle denkbare activiteiten en belevenissen voor zoals een sneeuwschoenwandeling, overnachten in een iglo, een tocht met de ijsbreker Sampo, ijsvissen, sledetochten met rendieren en huskies.
Meer info: www.reisxperts.nl

Overige aanbieders van wintersportreizen naar Finland zijn:

Let op: de meeste reizen worden niet het gehele jaar door aangeboden!

Reisgids Finland

Reisgids Finland