Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Themareizen Finland

Themavakanties Finland

Huskytochten, spectaculaire ervaringen opdoen en te voet de afgelegen taiga verkennen. Daar gaat het om bij onze themareizen naar Finland.

 

 

Een bezoek aan de Kerstman

Als een week vol ultieme winterbelevenissen het gewenste thema voor uw vakantie is, dan boekt u de Adventure Week van Reisxperts. Iedere dag staat er een nieuwe spectaculaire activiteit op het programma, waaraan u zich hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder hebt overgegeven. Uw basis tijdens deze reis is een vakantiewoning nabij Naar de KerstmanRovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. De eerste dag wordt u in audiëntie ontvangen bij de Kerstman thuis. Uw eerste sneeuwscootersafari zit er dan al op en u hebt reeds kennis gemaakt met de Samen en hun rendieren. In de daarop volgende dagen gaat u langlaufen, u overnacht in het Sneeuw Kasteel, u gaat ijsvissen en sneeuwwandelen, u gaat met huskies op en pad en u gaat ijsbreken op zee met een echte ijsbreker. Tussen de vers gecreëerde ijsschotsen kunt u dan met een thermopak aan gaan ice-floaten. Voor wie veel energie heeft en ervan houdt nieuwe ervaringen op te doen, is deze reis de ideale vakantie.
Meer info: www.reisxperts.nl

Langlaufen en taiga trekking in Finland

SNP Natuurreizen biedt enkele reizen aan met als thema’s langlaufen en taigatrekking in de ongerepte natuur. Het betreft tochten van enkele dagen in een kleine groep onder begeleiding van een Vakantie Finland saunagids in het afgelegen gebied nabij de Russische grens in midden Finland. Een goede conditie is hier zeker aan te bevelen, want u bent iedere dag een paar uur in de sneeuw onderweg. Overnacht wordt in boerderijen of in eenvoudige maar sfeervolle hutten waar het houtvuur brandt en de sauna wordt opgestookt. Deze reizen lijken ideaal voor sportieve mensen die willen genieten van de stilte in het indrukwekkende winterlandschap. In de zomer staan op het programma een fotografiereis en een reis met als thema vogels spotten.
Meer info: www.snp.nl

Huskytochten in Finland

Een thema dat vanouds helemaal past in het decor van winters Lapland is het maken van een tocht door de sneeuw per slee,  die door huskies wordt voortgetrokken. Hiervoor bestaat een groot aantal mogelijkheden. Zie voor een overzicht onze pagina Huskytocht Finland 

 Let op: deze reizen worden mogelijk niet het hele jaar door aangeboden!

Reisgids Finland

Reisgids Finland