Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Turku

Turku Finland

Turku is een havenstad uit de 13e eeuw en ligt in het zuidwesten van Finland. Het is de oudste stad van Finland en was ooit de hoofdstad. Turku is officieel tweetalig met Zweeds als de officiële tweede taal.

 

Bezienswaardigheden Turku

Turku Castle is een gerestaureerd kasteel en museum uit de 13e eeuw, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Finland.

Turku Kathedraal is een middeleeuwse Kathedraal en de moederkerk van het aartsbisdom van Finland. Er worden nog kerkdiensten gehouden.

Sibelius Museum is een museum met muziekinstrumenten uit de hele wereld en gewijd aan het leven en werk van de Finse componist Jean Sibelius.

Flowpark TurkuWat is er te doen in Turku?

Het Flowpark is een ecologisch park voor de actieve en avontuurlijke mens. Plezier verzekerd voor jong en oud.

Ruissalo is een eiland boordevol met natuur, cultuur en historie. U kunt naar hartenlust fietsen, zwemmen, kamperen en minigolf spelen. In de winter kunt u van de sauna direct in het ijskoude water springen.

JukuPark is een waterpark met verwarmde zwembaden, restaurants en terrassen. Keuze en plezier te over voor het hele gezin!

Weer Turku

Turko heeft warme zomers, gemiddeld 20 graden en koude winters met veel sneeuw en temperaturen tot -10 graden. De warmste maand is juli en de koudste maand is februari.

Winkelen Turku

Het is helemaal niet moeilijk om geld uit te geven in Turku. Vooral de talloze tweedehands kledingboetiekjes zijn echt de moeite waard. U kunt ook terecht bij Hansa Winkelcentrum met meer dan 150 winkels onder een dak of bij Skanssi Winkelcentrum even buiten het centrum. Bij Turun Kauppahalli vindt u verse etenswaren en souvenirs. Met de gratis te downloaden Turku Treasure Map vindt u overal de weg in hartje Turku.

Viikinkiravitola HaraldUitgaan in Turku

U kunt een van de Rivierboten proberen. Lekker dobberen met een drankje erbij. Als het fris wordt gaat u lekker dineren of door feesten in de nachtclub. Monkey is een club in het centrum van de stad met de leukste feesten op zaterdag en de beste Scandinavische dj's. Puutorin Vessa (foto) is een voormalig openbaar toilet dat omgetoverd is tot een populaire bar. Dit kunt u niet missen!

Restaurants Turku

Pikku-Torre is een Bar-Restaurant met vriendelijke bediening, gigantische porties, live muziek en meerdere schermen voor de voetballiefhebber. In Viikinkiravintola Harald (foto) kunt u dineren als een Viking. Uw rendiersteak wordt aan het zwaard geregen en u krijgt een plank als bord. Dikke pret! In Enkeliravintola ‘Het Engelen Restaurant’ kunt u zich in de hemel wanen vanwege alle engelen die op u neerkijken.

Puutorin VessaCultuur

Turku is op haar best in de zomer. Dan is er volop muziek, van festivals tot kamermuziek. Turku heeft in 2011 de prijs gewonnen als ‘Europese Cultuur Hoofdstad’. Tijdens de jaarlijkse middeleeuwse Markt die plaatsvindt in het laatste weekend in juni worden de Middeleeuwen nagespeeld in het historische hart van Turku. Een gigantisch spektakel dat echt de moeite waard is! Ruisrock, sinds 1970, het jaarlijkse rockfestival op Ruissalo met vijf podia en internationale artiesten.

Reisgids Finland

Reisgids Finland