Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Tampere

Tampere Finland

Tampere ligt op een landengte tussen twee meren en met 200 meren binnen de stadsgrenzen is het een uitstekende vakantiebestemming voor de liefhebber van outdoor activiteiten op het water en op het ijs.


Tampere ligt in de regio Pirkanmaa in het zuiden van Finland en heeft ruim 200.000 inwoners. Het is een voormalige industriestad die zich tegenwoordig helemaal richt op de informatie-, communicatie- en biotechnologie.

Bezienswaardigheden Tampere

De Kathedraal van Tampere is afgebouwd in 1907 en de belangrijkste kerk van het bisdom. Beroemd om de fresco's die veel stof hebben doen opwaaien.

Särkänniemi Pretpark heeft een planetarium, een aquarium, een museum, een dolfinarium, achtbanen, een uitkijktoren met restaurant en zoveel meer. Fantastisch voor het hele gezin!

Het Lenin Museum is het bekendste Finse museum is gewijd aan het leven en de ideologie van Vladimir Lenin. Hij had Finland onafhankelijkheid beloofd als hij aan de macht zou komen. Hij is zijn belofte nagekomen in 1917.

Tampere Hatanpaa LandhuisWat is er te doen in Tampere?

De oude binnenstad van Tampere is het aantrekkelijkste gedeelte voor de toerist. In het centrum kunt u de Tammerkoski stroomversnellingen bewonderen, flaneren over het Keskutoriplein, uitgebreid winkelen en naar hartenlust eten en drinken in de vele restaurants en cafés.

Hatanpää Arboretum is een gigantisch park dat bestaat uit een rozentuin, een rotstuin en ruim 500 soorten planten. Het Hatanpää landhuis herbergt een verzameling van 5000 poppen uit de hele wereld. U kunt hier wandelen, fietsen en picknicken in de zomer.

Pyynikki uitkijktoren is gelegen in een prachtig recreatiegebied met een schitterend uitzicht over de twee meren en Tampere stad.

In de winter kunt u ijswakzwemmen door na de sauna een frisse duik nemen door een gat in het ijs.

IJswakzwemmen TampereWeer Tampere

De winters zijn koud met sneeuw en de gemiddelde temperatuur tussen november en maart ligt rond het vriespunt. De warmste maanden zijn juni t/m augustus met de hoogste temperaturen van rond 30 graden.

Winkelen Tampere

U kunt gezellig winkelen in de winkelstraten Hämeenkatu, Kuninkaankatu en in winkelcentrum Koskikeskus. Verkent u vooral deze winkels: Tallipiha, Kehräsaari, Swamp Music en Verkaranta.

Uitgaan Tampere

Tampere is een studentenstad en er zijn gelegenheden te over voor een gezellig avondje stappen. Stap eens binnen bij Café Europa, Paapan Kapakka, Yo-talo, Klubi, Tentti en Galaxie Center.

Restaurants Tampere

Loop eens binnen bij Restaurant Borneo voor Maleise gerechten, Antika voor een heerlijk Grieks menu en Ravintoa C is gezellig, met goede bediening en uitstekende kwaliteit.

World of Tango - TampereFestivals Tampere

Tampere barst het hele jaar door van festivals. Enkele favorieten zijn het FilmFestival, Tampere Flamenco Festival, Monsters of Pop, World of Tango, Circus Ruska Festival en Lost in Music.

Reisgids Finland

Reisgids Finland