Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Rovaniemi

Rovaniemi Lapland Finland

Rovaniemi de hoofdstad van Lapland en ligt zo’n tien km ten zuiden van de Poolcirkel. Vanwege de prachtige ongerepte natuur en de vele recreatiemogelijkheden is Rovaniemi een perfecte toeristische bestemming.

 

 

Bezienswaardigheden Rovaniemi

De Jätkänkynttilä brug over de Kemijokirivier is de enige kabelbrug in Finland. Het ontwerp is ter ere van houthakkers en hun betekenis voor stad. De ‘eeuwige vlam’ aan de top van de brug doet denken aan typische houthakkerskaarsen.

Santa Claus VillageSanta Claus (de Kerstman)

Als u gelooft dat Santa Claus maar een sprookjesfiguur is dan zult u in Santa Claus Village ontdekken dat hij echt bestaat. De Kerstman is de beroemdste inwoner van Rovaniemi en u kunt hem persoonlijk ontmoeten in zijn kantoor. U kunt hem al uw kerstwensen influisteren en samen met hem op de foto. SantaPark is een pretpark waar alles om de Kerstman draait. U kunt een bezoek brengen aan de grotwoning van de Kerstman en door de ondergrondse tunnel naar de Ice Princess en de Ice Gallery. Als u daar toch bent, dan kunt u naar de Elvenschool om te leren hoe u ook een elf kunt worden.

Noorderlicht in Rovaniemi

Vanwege de ligging bij de Poolcirkel, kunt u in Rovaniemi het spectaculaire Noorderlicht gedurende gemiddeld 200 nachten bewonderen.

Beren in LaplandWat is er te doen in Rovaniemi?

Met Rovaniemi als vertrekpunt kunt u het hele jaar door tochten maken door het weidse sneeuwlandschap van Lapland. Er komt veel wild voor in Lapland en het is niet aan te raden om alleen op pad te gaan. De beer is het nationale symbool van Lapland en u maakt goed kans om een beer tegen te komen. Wilt u liever veilig naar een dierentuin, ga dan naar Ranua Wildlife Park, op een uurtje rijden van Rovaniemi.

In Rovaniemi kunt u naar hartlust outdoor activiteiten ondernemen. In de zomer kunt u vissen, wandelen, raften en genieten van een cruise op de rivier. In de winter kunt u met de hondenslee of de sneeuwscooter op pad, skiën en langlaufen. Gaat u vooral niet alleen op stap!

Weer in Rovaniemi

In Rovaniemi bent u verzekerd van zonnige zomerdagen en lange winteravonden. De warmste en natste maanden zijn juni t/m augustus met temperaturen tussen 16 en 19 graden. De koudste maand is januari met gemiddelde temperaturen rondom -15ᵒ graden. De lente en de herfst zijn de beste seizoenen voor het bewonderen van het Noorderlicht.

Winkelen in Rovaniemi

In hartje Rovaniemi vindt u de winkelcentra Sampeskus, Revontuli en Rinteenkulma. In de Christmas House Shops vindt u natuurlijk alles voor Kerstmis.

Onnela Bar RovaniemiUitgaan in Rovaniemi

In Rovaniemi zijn er talloze bars, nachtclubs en optredens voor plezier tot in de kleine uurtjes. Populair zijn Onnela disco met diverse bars en dansvloeren, Comico Bar en Irishtimes.

Restaurants in Rovaniemi

Rendieren zijn altijd gebruikt voor voedsel en kleding. Artikum Café serveert een heerlijke rendier steak. De restaurants in de hotels serveren vaak Lapse traditionele gerechten evenals haute cuisine.

Musea in Rovaniemi

Korundi House of Culture huist het Rovaniemi Art Museum met Finse kunstwerken en het Lapland Chamber Orchestra.

Artikum is een museum en wetenschapscentrum aan de Ounasjokirivier waar u alles te weten kunt komen over de mensen en het leven in Lapland.

Reisgids Finland

Reisgids Finland