Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Oulu

Oulu Finland

Oulu ligt in de regio Noord Ostrobothnia en is de dichtst bevolkte stad in het noorden van Finland. Oulu biedt toegang tot de aangrenzende sneeuwvelden van Lapland en ligt aan de Oulujokirivier.

 

Bezienswaardigheden Oulu

Kauppatori

Dit is het levendigste marktplein van heel Finland en de ligging aan het water is schitterend. Rondom het plein staan oude pakhuizen waar u nu de horeca en ambachtelijke winkels kunt vinden.

Oulun Tuomiokirkko

Deze imposante kerk uit 1777 is door brand vernield en weer liefdevol opgebouwd. Let u vooral op de koepel en gewelven in Renaissance-stijl.

Tietomaa

Tietomaa is een centrum voor wetenschap en de eerste in z’n soort in Finland. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken met interactieve tentoonstellingen over planeten en het menselijk lichaam. De glazen lift was ooit een watertoren van de voormalige leerfabriek waar dit centrum gevestigd is.

Wat is er te doen in Oulu

Rotuaari

Rotuaari is het voetgangersgebied in het Pokkinendistrict dat afgeleid is van het Franse woord ‘trottoir’. De hele lengte van de straat is verwarmd zodat het sneeuw- en ijsvrij blijft.

Bezienswaardigheden Oulu - TurkansaariTurkansaari

Turkansaari is een eiland in de Olujokirivier met een openlucht museum dat bestaat uit een verzameling traditionele gebouwen en zelfs een echte boerderij en een originele kerk uit 1694.

Roviantti

Tijdens Roviantti ‘Knoflook Festivalom knoflook’ draait alles om knoflook. Een heel weekend lang in juli kan de liefhebber genieten van oa knoflook bier en ijs. Vergeet u vooral niet uw pepermuntjes!

Weer Oulu

De winters zijn koud met veel sneeuw met temperaturen van onder het vriespunt. De zomers zijn kort met temperaturen van maximaal 21ᵒC.

Markt OuluWinkelen Oulu

In Oulu ligt alles dicht bij elkaar en u zult de tijd vergeten als u aan het shoppen bent. Het warenhuis Stockman in Kirkkokatustraat is uitstekend voor kleding, accessoires en Scandinavisch design. In de winkelstraten Isokatu, Uusikatu, Kauppurienkatu, Pakkahuoneenkatu en Hallituskatu kunt u uw hart ophalen in de boetiekjes en winkeltjes. In de Markthal vindt u de heerlijkste delicatessen en andere verse producten.

Uitgaan Oulu

U hoeft niet ver te kijken als u lekker een avondje wilt stappen. Oulu heeft genoeg bars en nachtclubs waar jong en oud plezier kunnen hebben. Never Grow Old is een gezellige bar in hartje Oulu met een grote variatie in muziekstijlen en vooral studentvriendelijke prijzen. Club Teatria is de grootste rockclub in Finland. Internationale en Finse artiesten verzorgen optredens en rockconcerten.

Restaurants Oulu

In Oulu heeft u keuze te over als het gaat om eten en drinken. Ravintola Uleaborg 1881 is een ‘gouwe ouwe’ met Finse klasse, kundige bediening, uitstekende wijnen en creatieve gerechten. Op het terras aan het water is het heerlijk toeven in de zomer. Let u vooral op de prijzen. Sokeri - Jussin Kievari is de aangewezen plek voor traditionele Finse gerechten zoals rendier steak. Bij Cafe Bisketti kunt u terecht voor soep, salade, koffie en gebak. Het terras is een uitstekende plek om mensen te kijken.

Oulu Air GuitarCultuur Oulu

Oulu is een stad vol kunst, festivals en cultuur. Elk jaar worden hier de populaire Air Guitar Wereldkampioenschappen gehouden.

Reisgids Finland

Reisgids Finland