Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Lahti

Lahti Finland

Lahti ligt in Zuid-Finland, aan het Vesijärvimeer en maakt deel uit van Groot-Helsinki. Lathi is de toegangspoort tot het merengebied en Rusland.

 

 

In Lahti zijn er meer dan genoeg activiteiten voor de actieve mens. Als u het rustig aan wilt doen dan kunt u lekker een boottocht maken of uitgebreid gaan winkelen.

Bezienswaardigheden Lahti

De haven van Lahti heeft een enorme metamorfose ondergaan en heeft nu talloze terrasjes en bars.Lahti haven In de zomer moet u hier oppassen voor wespen. In het havengebied ligt de Sibelius Hall. Dit grootste moderne gebouw is helemaal geïnspireerd op de Finse bossen. U vindt hier o.a. de Grote Concertzaal met een prachtige akoestiek. De permanente tentoonstelling in het Ski Museum laat zien hoe het skiën uitgegroeid is van transportmiddel tot competitieve topsport. Lahti Manor is een van de vele landhuizen in Lahti en omgeving. Het Lahti Historisch Museum is er nu gevestigd met het doel kennis te verzamelen over culturele tradities in de hele provincie. Ook vindt u in Lahti de Salpausselkä skischans waar diverse grote wedstrijden gehouden zijn.

Wat is er te doen in Lahti

In het Kariniemi Park ligt het Lanu Beeldhouw Park met betonnen beeldhouwwerken van Olavi Lahti. Lahti Piku Vesijarvi fontijnDe nabijgelegen Kariniemi woonwijk heeft grotendeels de originele architectuur uit de jaren 30 t/m 50. Myllysaari Eiland, Molen eiland, in het Vesijärvimeer, is vernoemd naar de windmolen die midden op het eiland staat. Hier zijn de oudste graven uit het Bronzen Tijdperk ontdekt. In het Pikku - Vesijärvi Park wordt er tweemaal daags een fontein-watershow gegeven met muziek en verlichting. Stapt u eens op de Puksu Stadstrein voor een ritje langs de bezienswaardigheden van de stad. De reis begint en eindigt bij de haven.

Weer in Lahti

De zomermaanden juni en juli hebben een gemiddelde maximum temperatuur van 22ᵒC. Augustus is de natste maand. De winter duurt van december tot maart met een minimum temperatuur van -12ᵒC.

Winkelen Lahti

In Lahti kunt u shoppen tot u erbij neervalt. Beroemde winkelcentra zijn Karisma, Valo, Syke , Liiki, Trio en Sokos. Bij de Lahti Markthal vindt u verse vlees en vis, heerlijk gebak, verse broodjes en allerlei soorten kaas.

Uitgaan Lahti

Als u een liefhebber bent van rock muziek, dan moet u bij de legendarische Torvi Bar wezen. In de haven van Lahti wordt het echt ‘happy hour’ op de terrasjes van de passagiersschepen. U kunt ook lekker stappen bij Amarillo Bar, Club Chicago en Disco Glow.

Restaurants Lahti

Restaurant Möysä, ooit een pompstation, is een must voor bezoekers. De beste kebabs kunt u eten bij Aspendos Kebab. Voor Italiaans kunt u terecht bij Ravintola Mamma Maria en voor de fijnste Finse keuken en de beste blinis moet u bij Restaurant Roux wezen.

Lahti Sibelius HallCultuur Lahti

De meeste culturele activiteiten in Lahti vinden plaats in de Sibelius Hall waar ook het beroemde Lahti Symphonie Orkest gehuisvest is. In Lahti worden ook het Lahti Jazz Festival, de Poëzie Marathon, de Lahti Ski Spelen, de Finlandia Ski Race en de Internationale Schrijvers Bijeenkomst, georganiseerd.

Reisgids Finland

Reisgids Finland