Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Kuusamo

Kuusamo Finland

Kuusamo is een stad en gemeente in Lapland en ligt zo’n 800 km van Helsinki en niet ver van de Russische grens.

 

 

 

Kuusamo en skiën kunnen in een adem genoemd worden. Hartje Kuusamo ligt ongeveer 60 km ten zuiden van de Poolcirkel en is de ideale wintersportbestemming.

Bezienswaardigheden Kuusamo

Bezienswaardigheden KuusamoKuusamo is vooral aantrekkelijk om haar natuurlijke schoonheid. Het is een stad met meer cultuur dan architectuur. De stad is aan het einde van de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest en daarna weer haastig opgebouwd waarbij niet echt op schoonheid is gelet. De Kerk van Kuusamo is een oude houten kerk die samen met de rest van de stad, volledig is platgebrand. Tijdens de terugtocht in 1944 hebben de Duitsers de kerkklokken van Kuusamo begraven om te voorkomen dat ze in Russische handen zouden vallen. SS-ingenieurs die de oorlog hadden overleefd hebben in 1959 meegeholpen om de klokken weer op te graven. Diezelfde kerkklokken hangen in de nieuwe kerk. In het Kuusamo Openluchtmuseum vindt u een model en foto’s van het Kuusamo van voor de vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wat is er te doen Kuusamo?

Wat is er te doen in Kuusamo?

Ongeacht het seizoen, de natuur nodigt u altijd uit om naar buiten te gaan en haar pracht te bewonderen. In de winter kunt u skiën, met de sneeuwscooter erop uit, een rendiersleetocht maken, ijsvissen, ijswakzwemmen, ijskarten, langlaufen en zoveel meer. Kuusamo is ook prachtig in de zomer. Hier vindt u het grootste aantal zomerhuisjes in Finland. U kunt wandelen, vissen, kanoën, zwemmen, zonnebaden en fietsen. Ruka Ski Resort is Finland’s populairste ski- en vakantie-oord en een van de beste ter wereld. Hier worden internationale ski-wedstrijden gehouden en beginnelingen en minder ervaren skiërs kunnen hier ook aan hun trekken komen.

Weer Kuusamo

Tussen december en april kan het kwik dalen tot -20ᵒC of lager. Vanaf oktober tot mei, zo’n 200 dagen per jaar, ligt er een pak sneeuw van 80 of 90 cm dik. Juli is de warmste maand met een gemiddelde temperatuur van rond 15ᵒC. U kunt hier het Noorderlicht en de Poolnacht ervaren en bewonderen.

Winkelen Kuusamo

De visliefhebber vindt al het nodige bij Kuusamon Uistin. Leuke gifts vindt u bij Riipisen. In hartje Kuusamo vindt u studio Bjarmia met prachtige keramiek. Natuurlijk kunt u ook naar het Kumpare winkelcentrum.

Uitgaan Kuusamo

Tijdens het ski-seizoen is het hier een levendige boel. In de Zone in Ruka Ski Resort kunt u elke avond uw karaoke-talent vertonen. Het elegante Concertgebouw Kuusamotalo, even buiten de stad, is de trots van Kuusamo.

Kuusamo restaurantsRestaurants Kuusamo

In Kuusamo moet u vooral genieten van Lapse lekkernijen zoals rendier met wilde bessensaus of Leipäjuusto, de Finse piepende kaas. Bij Classic Pizza Ruka kunt u de beste pizza’s krijgen en bij Martina kunt u dineren met uitzicht over het water. Bij Restaurant Hotku kunt u exclusief dineren en dansen.

Cultuur Kuusamo

Het cultureel en congrescentrum Kuusamo House is in 1996 geopend en verzorgt optredens en kunsttentoonstellingen.

Reisgids Finland

Reisgids Finland