Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Kuopio

Kuopio Finland

Kuopio ligt in Noord Savonia en is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ontspanning en rust.

 

 

 

Een unieke eigenschap van Kuopio is de ‘rännikatu’, de regengoot-straatjes, waar voetgangers rustig kunnen lopen en fietsen, buiten het drukke verkeer om. Oorspronkelijk waren de ‘rännikatu’ bedoeld als brandwering om te voorkomen dat de hele stad vernield zou worden in het geval van brand.

Bezienswaardigheden Kuopio

Bezienswaardigheden Kuopio - Piuji TorenPuijo Toren is 75 m hoog en de eerste toren in Scandinavië met een ronddraaiend restaurant in de top. U heeft een schitterend uitzicht over de omgeving waar u heerlijk kunt wandelen en skiën. Kuopio Kunstmuseum is gevestigd in een voormalig bankgebouw en heeft vooral werken van lokale schilders. De belangrijkste thema’s zijn natuur en milieu. In het Kuopio Cultuurhistorisch Museum kunt u in elf houten huizen zien hoe de mensen in Kuopio leefden vanaf de 18e eeuw tot de dertiger jaren. Het Natuurhistorisch Museum laat met botanische en zoölogische collecties zien hoe de natuur er heel vroeger uit zag, met de mammoet als pronkstuk.

Wat is er te doen in Kuopio?

Kuopio - Skigebied TakhoIn de zomer kunt u in Kuopio volop wandelen, zeilen, waterskiën, windsurfen of met een cruise mee. Vanuit het centrum van Kuopio kunt u naar de talloze stranden wandelen om te zwemmen en te zonnebaden. Het Kuopio Dierenpark met meer dan 200 dieren is superleuk voor kinderen. In Hoksopoly Family Play Park kan het hele gezin samen spelen. Als het gaat regenen dan kunt u verder met de pret in HopLop, het overdekte aktiviteitencentrum. Bij Rauhalathi Spa met verwarmde zwembaden, glijbanen, sauna, bowling , tennis, minigolf, en paardrijden is plezier verzekerd voor het hele gezin. In de winter is Kuopio ideaal voor de wintersport met drie favoriete skicentra in Takho, Kasurila en Puijo. U kunt langlaufen, met de sneeuwscooter op pad of in alle rust gaan ijsvissen.

Weer in Kuopio

In Kuopio zijn de winters lang en streng met temperaturen onder nul van november tot maart. De zomers zijn kort en fris. De gemiddelde jaarlijke temperatuur is 2.7ᵒC.

Winkelen Kuopio

Kuopio MarkthallenKupio Markt is bekend in heel Finland voor verse producten, mooie spulletjes en natuurlijk de verrukkelijke vistaartjes, ‘kalakukko’. Pikku-Pietari Marktsteeg is een steeg met houten gebouwen met cafés en winkels. Een verborgen schat van Kuopio! De Markthallen zijn gevestigd in een Art Nouveau-gebouw en heeft zo’n 30 kramen met lokale en geïmporteerde producten.

Uitgaan Kuopio

Piano Bar en Henry’s Pub zijn aanraders voor een avondje stappen.

Restaurants

Restaurant Musta Lammas biedt een verfijnde keuken, uitstekende wijnen en een geweldige atmosfeer. Restaurant Hiili voor een gezellige maaltijd met aandacht voor de klant. Restaurant Sampo is een visrestaurant met een Fins menu, een vriendelijke atmosfeer en geliefd bij toeristen en de lokale bevolking.

Cultuur

Kuopio heeft een heel actief cultureel leven en is het culturele centrum van Oost-Finland. Er worden elk jaar talloze festivals gehouden op het gebied van muziek en dans.

Reisgids Finland

Reisgids Finland