Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Kittila

Kittila Finland

Kittilä is een stad/gemeente in Lapland en ligt 150 km ten noorden van de Poolcirkel. Het landschap is heuvelachtig met bossen en veengebieden.

 

 

 

In Kittilä draait het allemaal om de natuur en dan vooral de sneeuw. En dat betekent skiën!

Bezienswaardigheden Kittilä

De Kerk van Kittilä staat er sinds 1831 en is het enige gebouw dat aan de vernielingen is ontsnapt tijdens de oorlog. In het Levi Husky Park zult u enthousiast verwelkomd worden door honderd kwispelende staarten. Hier kunt u alles te weten komen over de sledehonden die zo’n grote rol spelen in het Poolgebied. De husky's zullen u vermaken met hun kunstjes en u zult helemaal verliefd worden op de puppy's. De rondleiding duurt een uur. Op het Stadhuis van Kittalä kunt informatie vinden over activiteiten in de stad.

Kitilla SneeuwscooterWat is er te doen in Kittilä

Midden in de ongerepte natuur ligt het grootste skioord van Finland. Het beroemde Levi Ski-oord is een vakantiebestemming als geen ander in Finland. De skivoorzieningen zijn uitermate geschikt voor beginnende en ervaren skiërs. De grootste drukte heerst met Kerst en Nieuwjaar, Pasen en in maart tijdens de Finse wintervakantie. Zelfs met 20.000 bedden is het soms onmogelijk om onderdak te vinden. Tijdig boeken voorkomt teleurstellingen. In Kittalä is Levi een must! In het natuurreservaat Wolverine Fell Wilderness and Nature zult zich in zomer en winter uitstekend kunnen vermaken. IJsvissen, Rendiertochten, wandelen, fietsen, eendenjacht en veel meer leuke activiteiten. In de Lapse hut zult u kunnen genieten van een heerlijke rendierstoofschotel of lekker warme zalmsoep die de kou gegarandeerd zal verjagen. U kunt sneeuwscootertochten maken met iedere keer een andere bestemming. Op de rendierboerderij leert u alles over deze prachtige dieren en u kunt een tochtje maken in een rendierslee. U vertrekt in het bezit van een echt rendierslee-rijbewijs. Op weg naar de ideale plek om uw hengel uit te gooien zal uw sneeuwscooter u voeren langs bevroren meren en door de adembenemende stilte van de bossen. Als u geluk hebt vangt u ook nog wat bij het ijsvissen. U moet wel eerst zelf een gat in het ijs maken. Meer info: www.harriniva.fi

Weer Kitilliä

De winters zijn streng en de gemiddelde temperatuur in januari is -15ᵒC. De zomers zijn kort met soms heel warme dagen. De gemiddelde temperatuur in juli is 14ᵒC.

Winkelen Kitilliä

In de skioorden zult u alles kunnen vinden wat u nodig heeft. Jänkhä Shop wordt aanbevolen voor traditionele Lapse geschenken.

Uitgaan Kitilliä

Snow Village in West Finland is een complex dat elk jaar op 10 december open gaat, met een hotel, een restaurant en een bar en talloze ijssculpturen. U kunt logeren in een iglokamer, genieten van traditionele Finse gerechten in het restaurant en gezellig iets drinken in de IJsbar, waar het echt koud is. Voor de gasten is er een speciaal avondprogramma.

Cultuur Kitilliä

Het Kittilä Local History Museum is een streekmuseum aan de Ounasjokirivier met collecties voorwerpen van de mensen uit de streek en acht gebouwen die naar deze bestemming zijn vervoerd en opgebouwd.

Reisgids Finland

Reisgids Finland