Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Jyväskylä

Jyvaskyla Finland

Jyväskylä is de grootste stad in het Merengebied, 270 km van Helsinki, in Midden Finland. Het landschap is heuvelachtig, bosachtig en omgeven door honderden meren.

 

 

Jyväskylä is de snelst groeiende stad van Finland en bekend als de Lichtstad van het Noorden vanwege de vooruitstrevende ideeën op het gebied van stedelijke verlichting. Als bezoeker kunt u verzekerd zijn van een comfortabel verblijf en ook rust en stilte.

Jyvaskyla LED ParkBezienswaardigheden Jyväskylä

Alle bezienswaardigheden in hartje Jyväskylä zijn op loopafstand en met de Jyväskylä Stadsgids kunt u niet verdwalen. Een wereldberoemde zoon van Jyväskylä is de architect en ontwerper Alvar Aalto (1898-1976). De door hem ontworpen Alvar Aalto Museum en het Museum van Midden- Finland liggen vlakbij de Universiteit die ook van zijn hand is. Zijn Studio is een van de mooiste gebouwen uit de 50er jaren en een must voor liefhebbers van architectuur en design. De Taulumäki Kerk is de belangrijkste Lutherse kerk en heeft de oude kerk vervangen die in 1918 was afgebrand. Vanaf de Watertoren heeft u een schitterend uitzicht over de omringende bossen en meren.

Wat is er te doen Jyväskylä

Als de Lichtstad van het Noorden besteedt Jyväskylä elk jaar miljoenen euro’s aan de ontwikkeling en installatie van energiezuinige, milieuvriendelijke en mooie stadsverlichting. Het Lutakko LED Park is een woonwijk waar u met eigen ogen kunt zien hoe efficiënte LED-technologie wordt toegepast. De Nestle Oil Rally Finland trekt elk jaar meer dan 500.000 bezoekers. In 2014 zal het van 31 juli tot 3 augustus zinderen op de 1600 km lange route. Natuurliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. U kunt golfen, skiën, snowboarden, schaatsen op natuurijs en veel meer. Verwent uzelf in een wellness instituut waar u kunt genieten van speciale behandelingen ter bevordering van uw lichamelijke en geestelijke welzijn.

Weer Jyväskylä

De zomers in Jyväskylä zijn warm met een gemiddelde maximum temperatuur van 22ᵒC in juli en vele uren daglicht. De winters zijn lang, donker, koud met veel sneeuw en een gemiddelde minimum temperatuur van -10ᵒC.

Winkelen Jyväskylä

Het centrum van Jyväskylä is compact en de meeste winkels liggen in de Kauppakatustraat die gedeeltelijk autovrij is. Het voetgangersgebied wordt in de winter verwarmd en is dan sneeuw– en ijsvrij. Kleine winkelcentra zijn gevestigd in oude herenhuizen en er is ook een heel bezienswaardige vlooienmarkt.

Jyvaskyla Bar BraUitgaan Jyväskylä

Het nachtleven in Jyväskylä zult u vooral vinden rondom het voetgangersgebied vlakbij de Universiteit. Een kroegentocht is gauw georganiseerd. U bent welkom bij nachtclubs Katse en London, Bar Bra en Club Escape.

Restaurants Jyväskylä

In deze studentenstad kunt u voordelig lunchen bij de Universiteit. Probeert u ook eens echte Finse gerechten bij Grilli 21 en de vegetarische pizza bij Pizzeria Maria.

Cultuur Jyväskylä

Tijdens het Jyväskylä Kunst Festival worden er elk jaar in juli 10 dagen lang toneelstukken, muziekoptredens en kunsttentoonstellingen opgevoerd. In februari wordt het Filmfestival gehouden en in maart viert Jyväskylä een weeklang haar verjaardag met talloze optredens.

Reisgids Finland

Reisgids Finland