Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Espoo

Espoo Finland

Espoo ligt in Uusimaa en is de tweede grootste stad van Finland. Vanwege de nabijheid met Helsinki, is Espoo een favoriete woonplaats voor forenzen.

 

 

 

Het internationale bedrijf Nokia heeft hier haar hoofdkantoor. Espoo is officieel tweetalig met Zweeds als de tweede taal.

Espoo future houseBezienswaardigheden Espoo

Espoo heeft genoeg te zien en een dagtocht naar Helsinki, Tampere en Turku is snel gemaakt. Espoo Kathedraal is het oudste middeleeuwse gebouw in Espoo en de zetel van het bisdom. Bij de kathedraal vindt u een kerkhof, een pastorie en een parochiezaal waar concerten worden gehouden. WeeGee House, het grootste expositiecentrum in Finland herbergt een aantal musea onder een dak, met attracties voor jong en oud. U vindt hier het Espoo Museum of Modern Art (EMMA), Finse Klokkenmuseum, Espoo City Museum, Helinä Rautavaara Museum, het Finse Speelgoedmuseum en Galleria Aarni.

Espoo TapiolaWat is er te doen in Espoo?

Tapiola is de ideale tuin-stad, ontworpen na Wereldoorlog II door een team van architecten, sociologen, jeugdzorg specialisten an andere disciplines. Het doel van dit project was een gezonde omgeving te creëren voor het moderne gezin. Tapiola is een must voor toeristen! Serena Water Park, het grootste verwarmde waterpark van Europa is het gehele jaar geopend. Er zijn talloze zwembaden, waterglijbanen, bubbelbaden en sauna’s voor de waterliefhebber. Marketta Park, is voor de echte tuinliefhebber. U kunt deze permanente en gratis tuinexpositie echt niet missen. U vindt hier sierbomen, fonteinen, vijvers, tuinhuisjes, pergola’s, speeltuinen en veel meer.

Weer Espoo

De zomertemperaturen liggen rond 20ᵒC en het weer kan opeens omslaan. Neem altijd een warm kledingstuk mee. De gemiddelde wintertemperaturen liggen rond het vriespunt.

Winkelen Espoo - HeikintoriWinkelen Espoo

In Tapiola vindt u alles! Heikintori is het eerste winkelcentrum van Finland. U kunt boodschappen doen, naar de dokter en de bibliotheek, werk zoeken en uw belastingen betalen. Het nieuwe Sello is met 140 winkels een van de grootste winkelcentra van Finland. Als u nog meer wilt winkelen dan kunt terecht bij winkelcentra Espoon Kerkus, Galleria, Iso Omena en Lippulaiva.

Uitgaan Espoo

Bada Bing is een stijlvolle nachtclub met cocktail lounge, DJ’s, live optredens en een restaurant. Fantastisch! Restaurant en Nachtclub Fennia serveert Finse en Indiase gerechten. ‘s Avonds draait de DJ al uw favoriete nummers.

Restaurants Espoo

El Armadillo is een Tex-Mex Restaurant en Bar in Espoon Keskus. BOOM is een groot en zeer populair restaurant net even buiten Tapiola. Spijkerbroeken en sportschoenen worden hier niet op prijs gesteld. Kahvilla Glims is een gezellig café in de historische omgeving van het Espoo Stadsmuseum. Hun quiches zijn legendarisch!

Cultuur

Het Espoo Cultureel Centrum is gelegen in Tapiola met een theater en een concertzaal, waar beurzen, vergaderingen en activiteiten plaats vinden ter bevordering der cultuur. Dit centrum is het belangrijkste podium voor kunst en cultuur in Espoo en huisvest Espoo Musical Academy, Stadsorkest Tapiola Sinfonietta en Tapiola Bibliotheek. U kunt ook genieten van het April Jazz Festival, Espoo Filmfestival en nog veel meer.

Reisgids Finland

Reisgids Finland