Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Wat is er te doen?

Wat te doen in HelsinkiWat is er te doen in Helsinki? Het klimaat speelt een grote rol in het leven van de Finnen en de activiteiten die zij kiezen tijdens de korte zomer en de lange, donkere winterse dagen.

 

 

In de zomer is Helsinki een vrolijke en bruisende stad. U kunt zich voegen bij de Finnen die graag picknicken in het park, een terrasje pikken en volop genieten van festivals, markten, tentoonstellingen en de prachtige natuur.

Esplanadi Helsinki

De Esplanadi, ook Espa genoemd, is een park tussen 2 straten in het centrum van Helsinki. In de zomer is dit de groene ‘huiskamer’ van de inwoners van Helsinki waar ze volop van de zon en de warmte kunnen genieten. U vindt hier chique hotels, restaurants, cafés en een openluchttheater. U kunt winkelen, wandelen, mensen kijken en de zomerfeesten bijwonen. In de winter hangen de beroemde lindebomen vol lichtjes en wordt hier de kerstmarkt gehouden.

Helsinki dag

Helsinki dag is de verjaardag van de stad die elk jaar op 12 juni groots wordt gevierd. In de hele stad worden er gratis evenementen gehouden met een gevarieerd aanbod aan concerten, dans, rondleidingen door de stad en natuurlijk eten en drinken.

Midzomerfeesten Helsinki

De Midzomerfeesten worden in heel Finland maar vooral op Seurasaari eiland in Helsinki groots gevierd met ambachtelijke demonstraties, muziek, volksdans en spelletjes. Aan boord van een cruiseschip kunt u ‘s avonds van de vreugdevuren genieten. Een SUPERgezellige dag!

Cirko Hesinki

De Finnen zijn gek op het circus. In Cirko in de wijk Suvilahti zult u circus meemaken zoals nooit tevoren, creatief en dramatisch, circus nieuwe stijl. In deze wijk wordt ook het Flow Festival gehouden, een muziekfestival met beroemde artiesten uit Finland en het buitenland.

Linnanmäki Pretpark Helsinki

Voor een leuke dag met het hele gezin kunt u terecht bij het Linnanmäki Pretpark op een heuvel aan de rand van Helsinki. Vanuit het reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Dit is een favoriete ontmoetingsplaats voor de inwoners van Helsinki en de toegang is gratis. Meer info: www.linnanmaki.fi

Winter in Helsinki

Ontdek de magie van een winters Helsinki en geniet van de ijzige schoonheid van deze prachtige stad. De natuur is adembenemend en wintertijd betekent sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw. In Helsinki kunt u zich allerbest vermaken met alles wat met sneeuw en ijs te maken heeft. In winters Helsinki is er voor ieder wat wils.

Icepark Helsinki

In het Icepark in hartje Helsinki, kunt u schaatsen en nog veel meer. Als u niet kunt schaatsen dan is dit uw kans om het te leren. Er worden zelfs privé-lessen gegeven. Alesksanterinkatu of ‘Aleksa’ is een straat in Helsinki, vernoemd naar Tsaar Alexander I. De uitbundige kerstverlichting geeft elk jaar aan dat het kerstseizoen is begonnen.

Dierentuin HelsinkiDierentuin Helsinki

De Dierentuin van Helsinki is de grootste van het land en ligt op het eiland Korkeasaari. U kunt er 200 diersoorten en bijna 1000 verschillende plantensoorten bewonderen, van de toendra tot het regenwoud. De sneeuwluipaarden die in hier zijn geboren zijn wereldberoemd.
Meer info: www.korkeasaari.fi

Reisgids Finland

Reisgids Finland