Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Stedentrip Helsinki

Stedentrip HelsinkiStedentrip Helsinki. Helsinki is de hoofdstad en de grootste en dichtst bevolkte stad van Finland. Het ligt aan de Golf van Finland, in het district Uusima, in het zuiden van Finland.

 

 

Helsinki is ook het politieke, financiële, culturele, onderwijs en research centrum van Finland. Driekwart van de buitenlandse bedrijven in Finland zijn gevestigd in Helsinki en omstreken. De stad Helsinki ligt verspreid over eilanden, schiereilanden en baaien. De binnenstad ligt op het schiereiland Vironniemi.

Boek hier uw stedentrip naar Helsinki

Helsinki

Helsinki heet Helsingfors in het Zweeds, dat de eerste taal is van ruim 5% van de bevolking van Finland. "Fors:  slaat op de stroomversnellingen in de rivier die door de stad stroomt. In de loop van de tijd is de naam veranderd in Helsinki. De bewoners van Helsinki noemen hun stad Stadi of Hesa. In de taal van Noordelijk Saami heet de stad Helsset. Helsinki begon als de kleine handelsstad Helsingfors in 1550. De groei van de stad was traag vanwege oorlogen, armoede en ziektes. Het grootste gedeelte van de inwoners van Helsinki stierf tijdens de pest in 1710. In 1812 werd de hoofdstad verplaatst van Turku naar Helsinki en werd in grootse stijl opgebouwd. Na de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki nam de bevolking razendsnel toe en Helsinki werd de grootste industriestad van het land.

Weer Helsinki

Helsinki heeft een vochtig continentaal klimaat met wintertemperaturen van gemiddeld rond -5ᵒC. De koudste maanden zijn januari en februari en de warmste maanden zijn juni, juli en augustus met gemiddelde temperaturen tussen 19ᵒC en 23ᵒC.

Winkelen in Helsinki

In Helsinki kunt u eindeloos winkelen. In het centrum ligt het Winkelcentrum Kluuvi voor internationale merknamen, Fins design en biologische voedingswaren. Het winkelcentrum Itis is het grootste in Scandinavië en heeft meer dan 120 winkels, 15 restaurants en nog veel meer. Andere beroemde winkelcentra zijn Kamppi, Galleria Esplanad en Aleksi 13. Voor eigentijdse mode kunt u terecht bij Dielsel Store, Limbo Boutiques, OVVN en The Empire voor wie zich uniek wil kleden.

Uitgaan Helsinki

Helsinki was altijd bekend om de rock en heavy metal clubs .Tegenwoordig zijn er meer chique gelegenheden die vooral populair zijn op woensdag en in het weekend. Beroemde bars in Helsinki zijn Molly Malone’s, Ateljee Bar en Arctic Ice Bar. Nachtclubs die u graag wilt bezoeken zijn Onnela, König en Rytmi. Voor uitstekende jazz moet u bij Storyville wezen.

Restaurants Helsinki

Helsinki maakt steeds meer naam als culinaire hoofdstad. De keukens van alle hoeken van de wereld zijn er nu te vinden. U wilt zeker eten in Shanghai Cowboy voor Mexicaans, Il duetto voor Italiaans, Gaijin voor de Aziatische keuken, Lemon Grass voor heerlijk Thais, Ravintola Bellevue voor Russisch en Silvoplee voor vegetarische en biologische maaltijden.

Cultuur Helsinki

Kaapeli, de Kabelfabriek, is het grootste kunstcomplex in Helsinki met drie musea, kunst-, dans- en theater ruimtes.

Reisgids Finland

Reisgids Finland