Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Musea Helsinki

Musea HelsinkiMusea Helsinki. Als museumliefhebber zult u in Helsinki uw hart kunnen ophalen aan de talloze musea die ook zeer interessant zijn vanwege de oude en moderne gebouwen waarin ze gevestigd zijn.

 

 

Athaneum Kunst Museum

In het centrum van Helsinki, tegenover het Centraal Station, ligt het Athenaeum Kunst Museum, een van de belangrijkste musea in Finland. Het heeft de grootste klassieke kunstkollektie van het land. Het gebouw uit 1887 is een kunstwerk op zich met een gevel versierd met grote beelden.

Fins Nationaal Museum

In het Fins Nationaal Museum kunt u alles te weten komen over de ontwikkeling van de Finse samenleving vanaf de pre-historie tot heden door middel van voorwerpen en archeologische exposities. Let u vooral op de prachtige plafondschilderingen met afbeeldingen uit de Kalevala, de Finse volkspoëzie.

Natuurhistorisch Museum Helsinki

In het Natuurhistorisch Museum van Helsinki kunt u tentoonstellingen bekijken over de geschiedenis van het leven op aarde en over de natuur, prehistorische dieren en mineralen van Finland. U kunt er een opgezette Afrikaanse Olifant bewonderen en het symbool van Finland, de eland, heeft een prachtig standbeeld bij de ingang.

Mannerheim Museum

Het Mannerheim Museum is gewijd aan het leven van de staatsman en officier Carl Gustaf Emil Mannerheim. Afgezien van een paar kamers die omgebouwd zijn, ziet de woning eruit zoals toen Mannerheim er woonde. U kunt o.a. zijn ruime collectie medailles, boeken en foto’s bewonderen. Ook kunt u een rondleiding krijgen door zijn Spartaanse slaapkamer.

Stedelijk Museum Helsinki

De tentoonstelling ‘Dol op Helsinki’ in het Stedelijk Museum Helsinki zal u mee nemen op een reis door de geschiedenis van Helsinki. U zult de geliefde plekjes ontdekken van de bewoners van de stad en aan de hand van verhalen en ooggetuigenverslagen zult u begrijpen hoe Helsinki zich ontwikkeld heeft van een kleine stad tot de huidige dynamische hoofdstad.

Fins Scheepvaart Museum

In het Finse Scheepvaart Museum komt u alles te weten over Finland als zeevarende natie door middel van thema’s zoals de koopvaardij, scheepvaart en in het bijzonder de winternavigatie.

Seurassaari Openluchtmuseum

Op een eiland even buiten het centrum van Helsinki ligt het Seurasaari Openluchtmuseum met ongeveer honderd goed onderhouden woningen, boerderijen en landhuizen uit de afgelopen 400 jaar. Deze gebouwen komen uit alle delen van Finland en zijn hiernaartoe verplaatst om een overzicht te geven van het leven op het platteland in de 18e tot de 20e eeuw.

Suomenlinna Speelgoed Museum

Het Suomenlinna Speelgoed Museum heeft uitgebreide collecties poppen, teddyberen en ander speelgoed uit de 19e eeuw tot de 60er jaren. Let u vooral op het speelgoed en de spelletjes van tijdens de oorlogsjaren. Het Suomenlinna Speelgoed Museum is het hele jaar bereikbaar met de veerboot.

Overige musea Helsinki

Andere interessante musea in Helsinki zijn het Kiasma Museum der Hedendaagse Kunst, het Hotel en Restaurant Museum en het Technologie Museum.

 

Met uw Helsinki Card krijgt u korting op de entreeprijs of zelfs gratis toegang. Sommige musea zijn op maandag gesloten.

Reisgids Finland

Reisgids Finland