Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Bezienswaardigheden Helsinki

Bezienswaardigheden Helsinki

Bezienswaardigheden Helsinki. In Helsinki hoeft u zich geen moment te vervelen. Deze stad heeft zoveel te bieden op het gebied van architectuur, cultuur en natuur, dat u tijd tekort zult komen.

 

 

Bezienswaardigheden Helsinki - SenaatspleinSenaatsplein Helsinki

Het Senaatsplein is het oudste deel van hartje Helsinki en is het centrum van kunst, kultuur, politiek, handel, religie en onderwijs. Beroemde gebouwen rondom het plein zijn de Kathedraal, de Universiteit, het Regeringspaleis, de Finse Nationale Bibliotheek en het Sederholmhuis uit 1757. In het midden van het plein staat het standbeeld van Tsaar Alexander II.


Bezienswaardigheden Helsinki - KathedraalKathedraal van Helsinki

De Kathedraal van Helsinki is voor velen het symbool van Helsinki. Dit opvallend witte gebouw is de belangrijkste kerk van het Bisdom Helsinki en ligt aan het Senaatsplein. Onlangs prachtig gerenoveerd, wordt de kathedraal jaarlijks door zo’n 350.000 mensen, voornamelijk toeristen, bezocht. Er worden nog regelmatig erediensten gehouden.


Bezienswaardigheden Helsinki - Monument SibiliusMonument Jean Sibelius en Sibelius Park

Het monument ter ere van de wereldberoemde componist Jean Sibelius staat in het Sibelius Park. Het monument bestaat uit meer dan 600 stalen orgelpijpen en is een van de populairste bezienswaardigheden van Helsinki.


Bezienswaardigheden Helsinki - Olympisch stadionOlympisch Stadion Helsinki

Het Olympisch Stadion is oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische Spelen van 1952 en is volledig gerenoveerd voor de WK Atletiek in 2005. Het Uimastadion, het grootste buitenzwembad van Helsinki, krijgt in de zomer ongeveer 5000 bezoekers per dag. Vanaf de 72 meter hoge Olympische Toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad.


Bezienswaardigheden Helsinki - Finlandia HallFinlandia Hall Helsinki

In de Finlandia Hall worden onder andere congressen, tentoonstellingen en festivals gehouden. Het gebouw, meubilair, verlichting, vloeren en alle versieringen zij ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto. De akoestiek in de Grote Zaal is magnifiek. De Finlandia Hall is een van de favoriete bezienswaardigheden van bezoekers uit de hele wereld.


Bezienswaardigheden Helsinki - SuomenlinnaSuomenlinna

Suomenlinna is een wijk van Helsinki en een fort dat een heel belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Finland. Suomenlinna behoort tot het Wereld Erfgoed van de UNESCO en is een van de populairste toeristische attracties van Helsinki. U kunt hier picknicken, de natuur verkennen en genieten van de zee. Suomenlinna is tevens een pretpark met talloze attracties. Het ritme van het leven in Suomenlinna wordt bepaald door de toeristen en de trekvogels. Suomenlinna is een must! U betaalt voor de veerboot, maar de toegang tot het eiland is helemaal gratis.

Reisgids Finland

Reisgids Finland