Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Wat is er te doen?

Wat is er te doen in Fins LaplandWat is er te doen in Lapland? Kijk hier voor leuke tips over rendierensafari, huskytochten en andere excursies.

 

 

 

Rovaniemi

In Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, zult u uw ogen uitkijken aan de moderne architectuur. De stad is tijdens de Tweede Wereldoorglog bijna volledig werd verwoest en is herbouwd naar een ontwerp van de beroemde Alvar Aalto. Het stadsplan is naar het model van een rendiergewei. In hartje Rovaniemi ligt het Ounasvaara Skicentrum. Dit skioord is geschikt voor prille beginners tot vergevorderden. In Rovaniemi draait alles om de enige echte Kerstman.

Skigebieden in Lapland

In Lapland draait het voor een groot gedeelte van het jaar helemaal om de SNEEUW. Levi is het grootste en drukste ski-oord van Finland. Vooral in de lente is Levi zeer in trek. Ruka ligt dicht bij de Russische grens en heeft heel veel sneeuw. U kunt er zo’n 200 dagen per jaar, van oktober tot juni, heerlijk skiën, snowboarden en langlaufen. Ylläs is het tweede grootste ski-gebied van Finland. In de zomer kunt u hier wandelen, fietsen en vissen. Kijk voor meer info over de skigebieden in Lapland op onze speciale pagina.

Natuur Lapland

In het Natuurreservaat Pallas-Ylläs kunt u zich wagen in de ruige schoonheid van Lapland. Hier vindt u de zuiverste lucht van de hele wereld, en ook vogels en andere dieren zoals de zeldzame bruine beer.

Het Ranua Dierenpark is de populairste toeristenattractie voor het hele gezin en de meest noordelijke dierentuin ter wereld. Het hele jaar door en in elk seizoen kunt u de wilde dieren van het Poolgebied bewonderen in hun eigen habitat. Ranua ligt op 80 km afstand van Rovaniemi.

Rendiersafari Lapland

Reis op de traditionele Sami manier, in een slee getrokken door een rendier. Ontdek de meest milieu-vriendelijke wijze van transport in Lapland. Een Rendiersafari is een unieke ervaring.

Huskysafari Lapland

Tijdens een husky tocht kunt u uw eigen hondenteam leiden. De huskies doen niets liever dan u trekken met slee en al en staan te trappelen van ongeduld. Ervaar de spanning als u in razende vaart door het adembenemende Lapse landschap glijdt.

Iglo’s in Lapland

Kakslauttanen is een Iglo dorp waar u romantisch kunt logeren. U kunt de nacht doorbrengen in een sneeuw iglo. U krijgt alles wat u nodig heeft om lekker warm te slapen. Alles is stil om u heen en de lichten in het ijs zorgen voor de verlichting. De glazen iglo is van alle gemakken voorzien en vanuit uw bed kunt u de sterrenhemel bewonderen. Na een nacht in de iglo is er niets heerlijkers dan een poosje in de sauna en daarna een plons in een ijswak.

Reisgids Finland

Reisgids Finland