Cloudy

1°C

Helsinki

Cloudy

Skigebieden Lapland

Skigebieden LaplandSkigebieden Lapland. Rovaniemi, Ruka, Levi en Ylläs.

 

 

 

 

Skigebied Rovaniemi

De unieke ligging van Rovaniemi op de poolcirkel trekt ongeveer 500.000 bezoekers per jaar. Vandaag de dag zijn een aantal van de belangrijkste evenementen die bezoekers aantrekken de Arctic Rally, Rendier Ras van de Stad, de Ounsavaara Winterspelen, Jutajaiset Folk Festival, River Blues Festival Roots en diverse festiviteiten in de kersttijd. Dit is een van de beste gebieden om het noorderlicht of Aurora Borealis zien. Alle pistes zijn doorsneden door dicht beboste hellingen en er is een goede variëteit aan pistes voor alle niveaus, van beginners tot gevorderde skiërs. Kinderen hebben hun eigen helling en een sleeplift. De pistes worden dagelijks onderhouden en zijn verlicht om in het donker te skiën. Het skigebied ligt dicht bij de stad Rovaniemi dus er is een goede variëteit aan uitgaansgelegenheden. Of u nu een rookvrij café, bar, restaurant of discotheek zoekt, u zult het er zeker vinden.

Skigebied Ruka

Ruka ligt nabij Kuusamo aan de zuidelijke rand van Lapland. In Ruka vindt men de laagst geprijsde liftpassen in Europa en er wordt veel aan snowboarding en freestyle gedaan. Het skiseizoen duurt acht maanden, van oktober tot mei en het gebied is erg sneeuwzeker. Ruka ligt op 25 kilometer ten noorden van het stadje Kuusamo, met een internationale luchthaven. Ruka is een van de grootste en meest moderne skiresorts van Finland. Tot de faciliteiten behoren een hondenslee, sneeuwscooter en een enorm overdekte tropisch zwembad. Er zijn ongeveer 25 skiliften en meer dan de helft van de pistes zijn verlicht tot 7.00 uur 's avonds. Kinderen van zes jaar en jonger krijgen een gratis skipas en korting op verhuur van ski's en schoenen. Er is een kinderclub waar ze op een veilige plek en leuke omgeving kunnen leren skiën.

Skibebied Levi

Levi is Finland snelst groeiende skigebied met de enige twee gondel liften in het land. De Levitunturi ligt 170km ten noorden van de poolcirkel. Rond midzomer gaat de zon niet onder, terwijl midden in de winter de zon niet opkomt voor 2 maanden en er een periode van " Kaamos " oftewel poolnacht is. Levi is gelegen in Kittilä, een traditioneel Laps dorpje dat wordt bevolkt door ongeveer 6000 mensen en 30.000 rendieren. Het skiseizoen is lang in Noord-Finland en begint in oktober en duurt tot minstens half mei. Sneeuwcondities en zonuren maken februari de meest gunstige maand voor een skivakantie in Levi. Langlaufen is een favoriete sport, Levi heeft dan ook 230km langlaufloipes, 28km met verlichting. De lengtes variëren en op de langere afstanden kunt u uw eigen maaltijden klaarmaken op een open vuur of overnachten in een van de blokhutten. Veruit het snelste middel van vervoer is de sneeuwscooter en Levi heeft meer dan 886km van de beste sneeuwscooter routes.

Skigebied Ylläs

Ylläs is het grootste ski en cross-country centrum in Finland met de grootste liftcapaciteit per uur. Veel van de hogere pistes zijn boven de boomgrens, hetgeen ongebruikelijk is voor Finland, want met 720 meter is Ylläs een van de hoogste heuvels in Lapland. De pistes zijn vier kilometer van het resort, maar u kunt bijna helemaal terug skiën en er is in ieder geval een gratis skibus. Het gebied is beroemd om zijn 'blauw licht' overdag en het noorderlicht in de nacht. In Ylläs kunt u de originele Lapse sfeer voelen: in de meeste hotels en cafés wordt u bediend door een tweede of derde generatie Lappen. Het skiseizoen begint in oktober en duurt tot mei. De zon komt niet op in de winter tot eind januari, wanneer de temperaturen wel -40 ºC kunnen zijn.

Reisgids Finland

Reisgids Finland